maandag 14 december 2009

Wortel-citroenmelisse en aardappel-haloumi fritters


Alweer een fotosessie achter de rug: een knapperig gerechtje als het buiten koud is. Beide fritters zijn eenvoudig te maken. Alleen het bakken kan een beetje tricky zijn wegens het uiteenvallen van de fritters als je ze te vroeg wil omdraaien.

Voor 6 grote of 12 kleine wortel & citroenmelisse fritters:
6 wortelen, geraspt

1 rode of gewone ui, geraspt

1 ei, bij voorkeur biologisch

1 à 2 el bloem

handvol citroenmelisse, fijn gesneden

handvol parmezaanse kaas, geraspt

zout en peper naar eigen smaakGooi de wortelen en de ui in de keukenrobot of rasp met de hand. Knijp de geraspte wortelen even uit, dit voorkomt uiteenvallen in de pan. Voeg de rest van de ingrediënten bij de wortelen. Kruid met peper en zout. Doe een flinke bodem arachide- of olijfolie in een pan en wacht tot de olie heet is. Als je twijfelt, probeer dan even met een koffielepel frittermengsel, als het sist is het goed. Vorm de fritters tussen 2 eetlepels, druk ze een beetje aan en leg ze in de pan. Draai om na 1 à 2 minuten en bak de andere kant.Voor de aardappel & haloumi fritters:

5 middelgrote gekookte aardappels, geprakt

1 el peterselie, fijngesneden

1 ei, bij voorkeur biologisch

1 à 2 el bloem

1 el melk

125 gr haloumi, in kleine stukjes gesnedenHeel lekker met een fris kruidenslaatje en een stukje vis. Voor de foto moesten we snel werken: we wilden geen zompige klomp vastleggen. Na een aantal pogingen met weerbarstige basilicum op de achtergrond, drukte D. tenslotte deze foto af.Bon appétit!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen