vrijdag 5 maart 2010

Naar buiten!Ik weet het, je hangt in de zetel en denkt over vijf minuten ga ik iets doen. Hetgeen je vijf minuten later dan herhaalt tot het laat genoeg is geworden om te zeggen dat het nu toch te laat is om nog iets te doen. Maar geen excuses meer, de zon schijnt (of vandaag toch), het is maart en bijna officiëel lente. Dus trek je jas en een paar stapschoenen en aan en move it! Er is niets dat je hoofd zo snel opklaart als een wandelingetje in de buitenlucht. Let's face it, we hebben allemaal al veel te lang binnen gezeten, geschranst tot we geen pap meer konden zeggen en wilde plannen gemaakt om meer te bewegen. Time to face the music, niks geen plannen gewoon je jas nemen en vertrekken. Doe het voor je naar je werk vertrekt of wanneer je naar huis gaat. Vind je het maar niks om een extra blokje te lopen wanneer iedereen huiswaarts spurt? Doe het dan gewoon over de middag en zoek een bondgenoot onder je collega's. Zelfs al is het bedrijf waarvoor je werkt gevestigd langs een drukke weg of in een industrieterrein (believe me I've been there), gewoon doen!
En niet in het minst omdat je jezelf daarna keihard kan trakteren op iets lekkers (heb je toch zeker verdiend?) zoals deze scones. Ik at ze ooit voor het eerst in Ierland (zo wat 100 jaar geleden) en was verslingerd na de eerste hap. Super lekker, zeker als je er nog iets extra's op of tussen smeert (frambozenconfituur, slagroom en vers fruit er tussen). Yum!

P.S.: Natuurlijk weet ik dat ik deze post vooral schrijf om mezelf te motiveren hmmmm...ik laat weten of het werkt

225 gr zelfrijzende bloem
75 gr zachte boter
40 gr suiker
1 losgeklopt ei (bio is beter)
3 el (karne)melk
mespunt kaneelpoeder
mespunt zout

Meng de bloem, het zout en de boter met een vork of keukenrobot. Meng de karnemelk onder het ei en voeg dit met kleine beetjes toe aan het bloemmengsel. Vorm een bal van het deeg en leg het 30 minuten te rusten op een koele plek of in de koelkast. Warm de oven voor op 220°. Rol het deeg uit tot een 2,5 à 3 cm dikke plak. Steek de scones uit met een ronde scones- of koekjessteker (5 cm doorsnede voor de scones op de foto maar dit mag gerust iets groter zijn) of een klein met bloem bestoven glaasje (beetje priegelen maar de aanhouder wint). Ga door tot het deeg op en vorm desnoods een plak van de overblijfsels.
Leg de scones op bakpapier of een beboterde bakplaat en bestrijk ze met een beetje karnemelk of losgeklopt ei. Bestuif met een weinig bloem en stop ze in de oven voor een 10 à 12 minuten tot ze mooi goudkleurig zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen