dinsdag 20 juli 2010

Black beautie yoghurtijs
Ok het is 30° en je keuken is wel de laatste plaats waar je met deze hitte wil vertoeven. Tenzij om er snel iets bij elkaar te klutsen (jawel snel en klutsen zijn mijn favoriete woorden) dat je een paar uur later op kan smikkelen. Je hebt er niks speciaals voor nodig. Gewoon een rondje door je keuken en frigo volstaat voor dit supersimpele frozen yoghurtijs. Alles wat je nodig hebt is volle of halfvolle yoghurt, een handje fruit: aardbei, framboos, nectarine of zoals in mijn geval cassisbessen. Ik hoor je al zeggen, ja hoor cassisbessen natuurlijk, die heb ik altijd staan.
Laat me even toelichten: gisteren gingen Domi en ik naar een biologische pluktuin (een wat? een pluktuin: je plukt er zelf je fruit, leuk met familie en kids, het geplukte fruit laat je wegen aan de kassa) met massa's fruit zoals zoete kersen, kruisbessen, frambozen, bosbessen, witte, rode en zwarte (of cassis) bessen.

Geniet van de super (as always) foto's van Domi en van dit fruitig dessertje.

Voor twee of één 'gulzig no way dat ik ga delen' persoon:

 • 2 potjes bio yoghurt (of halfvol, of gewone maakt niet uit)
 • 3 eetlepels bio vlierbessensiroop (kochten we ook in de pluktuin, vervang gerust door andere limonadesiroop of twee eetlepels suiker)
 • 1 handje cassisbessen (of rode bes, framboos, aardbei, etc..)


Mix alles in een blender of keukenrobot tot een smeuïg mengsel, giet het over in plastic potje dat je in de diepvries zet. Roer elke half uur even om, zo vermijd je ijskristallen.
Na een paar uur (het vervelendste is het wachten natuurlijk) lepel je dit yummie dessert in een mooi glas. Voel je de Martha Stewart in je opkomen werk dan af met wat citroenzeste of een beetje van het fruit dat je gebruikte in het ijs.
P.S.: De zelfpluktuin vind je in Oeselgem in de Neerhoek op nummer 7.

3 opmerkingen:

 1. Kunnen jullie eventueel de adressen doorgeven waar bepaalde pluktuinen zich bevinden of waar jullie de geciteerde plantjes kopen ? Zou leuk zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Nancy!
  De zelfpluktuin vind je in Oeselgem in de Neerhoek op nummer 7.
  Er is er nog ééntje in Wakken (www.bezegaard.be) maar die bezochten we zelf nog niet. In Nederland komt het concept pluktuin meer voor. Hopelijk zien we dit in België ook meer verschijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Nancy,

  I.v.m. de plantjes: ik koop heel veel bij bio boerderij De Loods in Aalst.
  De tomatenplanten werden komen uit zaad dat werd gekocht via de website www.denieuwetuin.be. Het is een kleinschalig project waar je veel speciale en oude soorten kunt vinden zoals holle paprikatomaten, de citroenkomkommers, perziktomaten, etc...

  BeantwoordenVerwijderen