vrijdag 12 november 2010

De chef in Marilyn MonroeFragments - Farrar, Strauss & Giroux (Bron The NY Times)

Vorige maand kwam het boek "Fragments" uit met gedichten, kattebelletjes, boodschappenlijstjes, brieven etc...van Marilyn Monroe.

Volgens coauteurs Stanley Buchtal en Bernard Comment ligt het verschil met de andere, honderden boeken die over de beroemdheid verschenen, in het feit dat dit boek door en niet over Marilyn geschreven werd.

Bon, misschien niet echt een reden om er een post aan te wijden, ware het niet dat achter al dat platina blijkbaar een enthousiaste kok schuil ging.
De blonde starlet geeft in het boek een best wel gewaagde versie van gevulde kalkoen. Het gebruik van oregano, rozemarijn, rozijnen, pijnboompitten en parmezaan voor de vulling waren in die dagen niet echt gebruikelijk en doen vermoeden dat haar huwelijk met Joe DiMaggio er voor iets tussen zat. Zijn ouders waren eerste generatie immigranten afkomstig van de noordkust van Sicilië.


Handgeschreven recept door Marilyn Monroe voor "Stuffing"

uit Fragments - Farrar, Strauss & Giroux (Bron The NY Times)


Op het in de haast neergepende blaadje met hoofding van de 'City Title Insurance Company' ontbreken de exacte hoeveelheden voor de kruiding of specerij. En wat te denken van de vermelding 'No garlic' in de linkerbovenhoek? Bijzonder intrigerend of misschien wel vaste prik als je je boterham verdient als actrice.

Any way, het is een eerder bewerkelijk recept maar ik denk dat ik het in de komende eindejaarsperiode wel een keertje probeer, met of zonder.
Heb je Monroe adepten in je vriendenkring dan is dit boek allicht een gedroomde kersttip.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen