zondag 1 mei 2011

Lemon curd gebakjes
Met al dat goeie weer van de laatste weken denkt ne mens al een keer aan een garden party. Zo wat stoeltjes buiten, tafelkleedje en iets super lekker om te smikkelen. En waarom niet - met al die british Kate en William gekte going on - een gebakje met lemon curd. Ik zou het eerlijk gezegd zo rap niet kunnen zeggen in het vlaams. Enfin soit, feit is dat het ongelofelijk lekker is (ik dacht van niet maar ons Domi heeft mij volledig bekeerd om van haar ongelofeloos schoon foto's nog maar te zwijgen).
En ook super makkelijk om te maken. Domi had de soortement van bladerdeeggebakjes al gebakken en al meegebracht dus het recept daarvan moet ik haar eens vragen.
Rasp de schil van de citroenen of gebruik een super handig zeste mesje (bv van bij Dille & Camille).Gewoon de suiker, de zeste en het sap van de citroenen loskloppen. Daarna de boter toevoegen. Op een zacht vuurtje of au bain marie laten smelten. Als de boter gesmolten is de eieren beetje bij beetje toevoegen. Blijf vooral roeren tot het mengsel begint in te dikken.Als de gewenste dikte bereikt is in een proper weck potje doen.
Lekker op een toastje, een scone of een taartje.


Voor de lemon curd:
3 citroenen + rasp van de schil
125 gr boter
100 gr suiker
2 eieren


1 opmerking:

  1. Mmm, wat zien deze er lekker uit, hele mooie foto!
    Groetjes
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen