zondag 29 juni 2014

Courgettepesto

Nog eentje voor wie courgettes in de tuin heeft en deze binnenkort dus 's morgens, 's middags en 's avonds zal moeten serveren. Kwestie van goed voorbereid te zijn.
Een extra voordeel: deze bereiding kan aan het aperitief gekoppeld worden.
Eerst en vooral laat je courgettes niet uitgroeien tot oversized duikboten: niet lekker en je zult er, zelfs met 1 plant,  toch genoeg hebben. Jong oogsten dus is de boodschap.
Snij ze in kleine stukken, laat ze in een pan met wat olijfolie enkele minuten zacht bakken (niet kleuren). De rest is simpel en .....
naar je eigen smaak aan te vullen. Gooi in een blender de afgekoelde courgette, twee tenen look, een handje pijnboompitten en rucola, een stukje parmezaan, een paar olijven, wat platte peterselie en enkele blaadjes munt voor de frisheid. Peper, zout en wat limoensap maken het af. Blender alles samen en prego!


 

Ondertussen in den hof....





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen