zondag 26 april 2015

TIJDELIJKE MOESTUIN

Belofte maakt schuld, zelfs als het er één is aan jezelf. Ik dus de wekker gezet en op zaterdag naar het tuincentrum getrokken. Volk dat daar liep, niet normaal. Alsof iedereen zijn moestuinbelofte van zijn mei-actieplan kwam inlossen! Er was een koppel waarvan de man bij alles zei dat het nog te vroeg was. Koriander? Te vroeg. Platte peterselie? Te vroeg. Basilicum? Te vroeg. Ze gingen uiteindelijk naar huis met 1 tijmplantje. Dus nooit met uw wederhelft naar het tuincentrum gaan. Die weten daar namelijk niets van.

Gewoon uw goesting doen.

Ik kocht dus (waarschijnlijk veel te vroeg) platte peterselie, basilicum, dille, Marokkaanse munt, citroentijm en ...

wat snijsla om er tussen te zetten. Verder enkele zakjes zaad: raketsla, romeinse sla, nog meer snijsla en basilicum op zaailint.
Vermits we tijdelijk inwonen bij de oudste zoon (waarvan de tuin nog niet aangelegd is) kunnen we voorlopig enkel op het terras aan de slag.

Rechtsbovenaan het ook tijdelijke bakstenen optrekje van onze Griekse landschildpad Achilles. Dit geheel ter zijde. Moest u het zich afvragen.

Hier kunnen we wat potten kwijt, dus daar ben ik dus mee begonnen. Het lint met basilicumzaadjes heb ik in een plastieken miniserre geplant. Twee overwinterde rabarberplanten completeren het geheel.Veel en gevarieerd is anders, maar wie het kleine niet eert ....

1 april 2015
Binnenkort bestel ik opnieuw zaadjes bij de Nieuwe tuin (biologisch zaad van minder gebruikelijke groenten, kruiden en fruit geschikt voor Noordelijke groeiomstandigheden). Je kan de kwekerij helaas niet meer bezoeken. Dus hier het verslag van ons bezoek van vorig jaar aan de opendeurdag van De Nieuwe Tuin.Er waren vooral eenjarigen te koop: wel twintig verschillende soorten tomaten en pepers, courgettes en pompoenen met ronkende namen als Marina di chioggia, Sweet dumpling, Slim Jim en Little fingers.
Het was wel een eindje rijden en daarbij kwam dat door het veel te koude apeweer van de laatste maanden, vele planten wat 'laat' waren. 
Lees: nog niet klaar voor de opendeurdag. Maar niet getreurd, er was genoeg keuze. We zijn ons dan ook helemaal te buiten gegaan aan een uitgebreide verzameling Marina's, Fingers, Dumplings en Slim Jim's.  

Let the planting begin!

P.S.: Die foto's van ons Domi: schoon hé? Maar als ge het gerief van De Nieuwe Tuin toch nog zelf ne keer wil bekijken, dan kan dat hier:
 Op 4 en 5 april zijn ze te gast helemaal in het noorden van Nederland 
bij De Kleine Plantage met zaden, boeken en een moestuin-lezing.
Op zondag 19 april vind je hen op de plantendag van Arboretum Kalmthout 
Op 8,9 en 10 mei zijn ze aanwezig op de Tuindagen van Beervelde www.parkvanbeervelde.be
Op 12,13 en 14 juni zijn ze op de Planten-, Rozen- en Moestuindagen te Hex www.hex.be 
Op 19, 20 en 21 juni op de Internationale Kwekerijdagen Bingerden (NL) www.bingerden.com
12 en 13 september zijn ze opnieuw in Hex, 
Op 4 oktober in Arboretum Kalmthout en 9, 10 en 11 oktober opnieuw in BeerveldeGeen opmerkingen:

Een reactie plaatsen