maandag 4 mei 2015

Vera's kletskoppen


Vorige week kreeg ik van mijn mama haar recept voor kletskoppen. Gisteren waaide Domi (van de foto's)  binnen (letterlijk, wat een weer) en probeerden we het uit. Easy peasy met gewone basic ingrediënten die iedereen wel in de kast heeft staan.

- 120 gr kandijsuiker (donkerbruine suiker)
- 40 gr bloem
- 40 gr zachte boter
- 40 gr amandelpoeder
- 1/2 koffielepel bicarbonaat (hoeft niet) 

Vermeng de suiker, de bloem, het amandelpoeder en het bicarbonaat.
Roer de boter onder het mengsel.
Dit gaat het makkelijkst met een vork, blijven pletten en roeren tot alle boter opgenomen is door de bloem en suiker. Het mengsel is nog altijd los als nat zeezand (dit is normaal). Neem telkens een kleine hoeveelheid waar je kleine balletjes van maakt (1,5 cm doorsnede). Leg ze op bakpapier en druk ze zo plat mogelijk. Dit gaat het best met een taartschep, aan een deegrol blijven ze plakken). Laat voldoende afstand tussen de koekjes en bak ze ongeveer 6 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.

Lekker! Welke familierecepten hebben jullie?


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen