vrijdag 22 mei 2015

Wat moet ik met al die radijzen?


Ik zag de vraag passeren op FB en onmiddellijk dacht ik aan mijn eigen zaaisel. Over een paar weken zit ik zelf met te veel radijzen (foto Domi - schoon hé?). Want eerlijk vind ik ze niet zo lekker, dus worden ze meestal met enige terughoudendheid gebruikt. Dus ging ik op zoek naar enkele recepten met radijs. Zo kwam ik terecht op radijs.eu. Radijzen hebben daar een ganse site alstublieft. En aan een gazpachio van radijs en komkommer zou ik zelf nooit denken. Een hele goeie voor een hete zomerdag (als die er ooit nog komen...)

Radijs en komkommer gazpachio

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 1 bosje radijs
  • 3 tomaten
  • 10 groene olijven
  • 10 zwarte olijven
  • 300 gr gekookte ham  
  • 1 liter taptemelkyoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • verse fijngehakte groene kruiden (bv. selderij, peterselie of bieslook)
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Schil de komkommer, snijd hem in kleine blokjes, bestrooi die met zout en laat ze twee uur staan. Maak de tomaten en de radijs schoon. Ontpit de olijven en snijd ze in zeer kleine blokjes. Snijd ook de ham heel klein. Giet de yoghurt in een kom met zout, peper en knoflooksap en roer van dit mengsel met de mixer een gladde massa.
Doe als vulsel blokjes tomaat, radijs en de olijven in. Zet de soep koel weg.
Doe in elke soepkop één of twee blokjes ijs en schenk daarop de soep.
Strooi er gehakte kruiden over, b.v. selderij, peterselie en zeer fijn geknipte bieslook.




Welke toprecepten met radijs hebben jullie?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen